prikblog.punt.nl
Tulpendroom af
Image and video hosting by TinyPic
 
 
Vanochtend de laatste steekjes aan Tulpendroom gedaan. Uiteindelijk toch gekozen voor Franse knoopjes nadat ik HIER nog even gekeken had hoe je die het best zou kunnen maken. En het viel best mee voor een eerste keer. De truc is dat je de lusjes iedere keer ongeveer even strak om de naald trekt met je draad, voordat je de naald naar beneden door de stof trekt, om gelijkmatige knoopjes te krijgen. In dit werk zijn ze nog niet perfect, maar dat gaat met wat oefening vast een volgende keer lukken.

Reacties

Mirjam op 01-04-2010 12:10
Hij is prachtig!! Dat heb je toch snel gedaan hoor!
 
Groetjes,
Mirjam
op 01-04-2010 12:43
Hij is heel erg leuk!!!
 
Hanny Oma van Milan
Nienke op 01-04-2010 12:52
 O wat is hij mooi geworden! Ongeveer een jaar geleden kwam ik een keer langs je blog en viel gelijk voor dit patroon. Af en toe weer eens kijken of ik hem nog steeds zo mooi vond en ja! Ik ben nu op 2/3 van het patroon. Ik moet alleen de bovenste rand nog met de witte tulp en dan nog al die Franse knoopjes. Ook voor mij de eerste keer.
 
Leuk dat hij nu af is, wat ga je er mee doen?
 
 

Mirjam op 01-04-2010 13:03
Hoe is het trouwens afgelopen met die "vlek" in het roze gedeelte??
prikblog op 01-04-2010 13:13
@Nienke: Leuk dat jij hem ook aan 't maken bent. Ook met V&H garen, of heb je de omnummeringslijst naar DMC gebruikt? op dit moment ligt ie in de wasmachine. Ik denk dat ik hem - zoals ie in het boek staat - ga inlijsten in een ruim wit passe partout. Met een aluminiumkleurige lijst. Ga er nu eigenlijk pas echt over nadenken.
 
@Mirjam: dat was geen vlek, maar ik vond dat je kon zien waar ik met een anders strengetje garen was begonnen. Uiteindelijk bleek het mee te vallen. Moet natuurlijk nog wel zien hoe ie uit de wasmachine komt.
 
 
Riet op 01-04-2010 13:20
Hoi Birgit, wat is je tulpendroom mooi geworden. Zo krijg je nog meer zin in het voorjaar.
Succes met inlijsten.
 
Groetjes Riet
Nienke op 01-04-2010 22:32
Ik gebruik ook V en H garen net als jij. Het wordt erg mooi, ik had er nog nooit mee geborduurd maar het bevalt me goed. Ik maak het op 12 draads Belfast linnen met een nr. 28 naald. Ook ik krijg de draad soms moeilijk door het oog, net als jij.
Leuk dat je hem gaat inlijsten in zo'n wit paspartout, dat is wel erg mooi! Ik hoop ook ooit zo ver te komen maar voorlopig ben ik nog volop de halve liggende, halve staande en hele kruisjes aan het tellen.
 
Groeten, Nienke
 
 

carin op 03-04-2010 12:59
Die ziet er heel mooi uit !
Marga op 07-04-2010 00:10
Birgit, was is'ie mooi geworden en complimenten voor je Franse knoopjes, want mij is het nog steeds niet gelukt. Heel erg bedankt dus voor de tip op YouTube. En auauauauauw......ik moet je nog mailen voor iets anders.....staat op het lijstje voor morgen ;)
op 04-09-2011 16:02
Hallo Birgit,
wat 'n mooi borduurwerk!
Mag ik vragen waar je dit patroon gekocht hebt. Ik ben al een tijdje opzoek naar dit patroon.
Staat het in een boek? Ik kan het niet vinden op internet.
Bedankt voor de tip met de Franse knoopjes. Zelf heb ik nog een borduurwerk Immer Grun liggen waar de knoopjes nog van gemaakt moesten worden. Maar met dit filmpje was het uiteindelijk goed te doen.
Ik hoor het graag van je.
groeten,
Annelies
prikblog op 04-09-2011 18:06
Het telpatroon Tulpentraum heb ik uit het boek Träumereien van Ute Menze (Acufactum) Het boek zie ik niet meer, maar volgens mij is het patroon nog wel los te koop:Leuk dat je Franse knoopjes gelukt zijn. Immer Grun kende ik niet maar heb dat even gegoogled. Heb jij dat borduurwerk met dat hart?
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl